V druhé polovině listopadu 2023 proběhl na naší škole cukrářský kurz, tentokrát pod vedením cukrářky Lucie Průšové. Paní Průšová k nám zavítala z Prahy, cukrářské výrobě se věnuje již od roku 2002. Díky praxi v Čechách, Francii a Itálii se zaměřuje na klasickou cukrařinu s využitím tradičních regionálních surovin. 

Kapacita účasti byla opět naplněna, přihlásili se převážně žáci z oboru Hotelnictví a turismus a dva žáci z učebního oboru Kuchař-číšník. Během dvou dní dokázali připravit nespočet krásných a chutných dezertů. 

Náplň kurzu byla následující:

  • Příprava dezertů za použití základních cukrářských technik.

  • Výběr surovin, jejich správné zpracování.

  • Struktura a konzistence hmot a náplní.

Během absolvování kurzu žáci nasbírali mnoho cenných rad a odborných zkušeností, které mohou dále využít převážně v profesním, ale i osobním životě.

Za úspěšný průběh kurzu patří dík výborné lektorce, účastníkům ale i jejich rodičům (za finanční podporu). Z kurzu, který byl zakončený prezentací výrobků a předáním certifikátů, si všichni žáci odnesli domů krabici zákusků a minidezertů, které si sami vyrobili.

Přikrylová Jaroslava

Spolupracujeme