V druhé polovině listopadu 2023 proběhl na naší škole cukrářský kurz, tentokrát pod vedením cukrářky Lucie Průšové. Paní Průšová k nám zavítala z Prahy, cukrářské výrobě se věnuje již od roku 2002. Díky praxi v Čechách, Francii a Itálii se zaměřuje na klasickou cukrařinu s využitím tradičních regionálních surovin.
Kapacita účasti byla opět naplněna, přihlásili se převážně žáci z oboru Hotelnictví a turismus a dva žáci z učebního oboru Kuchař-číšník. Během dvou dní dokázali připravit nespočet krásných a chutných dezertů.
Náplň kurzu byla následující:
Příprava dezertů za použití základních cukrářských technik.
Výběr surovin, jejich správné zpracování.
Struktura a konzistence hmot a náplní.
Během absolvování kurzu žáci nasbírali mnoho cenných rad a odborných zkušeností, které mohou dále využít převážně v profesním, ale i osobním životě.
Za úspěšný průběh kurzu patří dík výborné lektorce, účastníkům ale i jejich rodičům (za finanční podporu). Z kurzu, který byl zakončený prezentací výrobků a předáním certifikátů, si všichni žáci odnesli domů krabici zákusků a minidezertů, které si sami vyrobili.
Přikrylová Jaroslava