Všeobecné informace:
Od 1. 7. 2023 je zrušena povinnost potravinářských průkazů (zdravotních průkazů pracovníka v potravinářství).
Veškeré věci je třeba zajistit o prázdninách nebo během měsíce září (možno objednat hromadně na začátku šk. roku). Doporučujeme vše označit.
Dále upozorňujeme na dodržování Provozního řádu odborných učeben (žáci s ním budou podrobně seznámeni) především Článek 2 a Kodex žáka gastronomických oborů:
- zásady osobní hygieny (odst. c)
- zajištění péče o ruce - nehty na rukou musí být ostříhané na krátko, čisté, bez lakování a umělých nehtů, na rukou nenosit ozdobné předměty (prsteny, náramky, hodinky)
- vlasy upravené, dlouhé stažené do culíku apod.
Pracovní oděv a pomůcky pro žáky 1. ročníku oboru HOTELNICTVÍ - Hotelnictví a turismus
Kuchař / Kuchařka:
- polokošile bílá (možnost vyzkoušení v odborném předmětu GAS v září a možno objednat hromadně)
- zástěra kuchařská (možnost vyzkoušení v odborném předmětu GAS v září a možno objednat hromadně)
- kalhoty kuchařské bílé
- kuchařské síťka/čepice
- bavlněné ponožky bílé 1 pár
- protiskluzová obuv zdravotní bílá s páskem kolem paty
- nože 2 ks v pouzdře (KDS - větší cca 30 cm, menší cca 16 cm), škrabka na brambory
- receptury teplých pokrmů - autor Jaroslav Runštuk
- sešit A4
Číšník / Servírka:
- košile bílá
- černé kalhoty tesilového typu / černá sukně v délce ke kolenům
- černé společenské boty uzavřené / černé logičky s přiměřenou velikostí podpatku
- silonové punčochy tělové
- ponožky bavlněné černé