V těchto dnech probíhá na VOŠ a SŠ v Boskovicích tradiční mezioborový projekt, tentokrát na téma RETRO V GASTRONOMII-příprava pokrmů podle Magdalény Dobromily Rettigové, na kterém se podílí žáci všech oborů střední školy.
Projekt byl zahájen 18. 3. 2019, a to tvorbou propagačních materiálů, na kterých své grafické dovednosti předvedli žáci oboru Informační technologie. Vytvořili plakátky, jídelní lístky a průběžnou fotodokumentaci.
Postupně se do projektu zapojili žáci oboru Veterinární prevence, kteří v nově vybudovaných laboratořích provedli senzorické posouzení a chemickou analýzu základních surovin použitých při přípravě pokrmů.
Dále následovala příprava pokrmů a degustace, na které se podíleli žáci oboru Hotelnictví a turismu a oboru Kuchař číšník. Ochutnat jste mohli například gulášek na jiný způsob nebo španělského ptáčka. Na výběr bylo i něco pro mlsné jazýčky, jako například španělské větry se šodó či žemlový puding. Do přípravy degustačních tabulí se zapojili i žáci oboru Zahradník, kteří zajistili květinovou výzdobu zakomponovanou do období 1. poloviny 19. století.
Důležitou roli sehráli i žáci oboru Ekonomika podnikání, kteří vše správně zkalkulovali a ujistili všechny, že každá práce má svoji peněžní hodnotu.
Projekt bude ukončen 2. 4. 2019 závěrečným zhodnocením vzájemné spolupráce jednotlivých oborů a sumarizací dosažených výsledků.
Poděkování patří všem učitelům a žákům, kteří přispěli ke zdárnému průběhu celé akce.
Za organizační tým MVDr. Hana Kuběnová, Mgr. Jaroslava Přikrylová